“Selesai hutang dulu”- BaIu Mejar Zahir Ulas Isu membolot harta anak yatim

SUNGAI PETANI: “Saya bukan seperti disangka, malah sama sekali tidak pernah lupakan anak dengan bekas isteri arwh,” kata Nour Shafinar Harun, 31.

BaIu Allahyarham Mejar Mohd Zahir Armaya itu berkata, dia kesal dan terkilan apabila ditvduh meramppas hak anak arwh.

Menurutnya, disebabkan kenyataan berrat sebelah, dia dikejji seolah-olah dirinya menafikan hak anak arwh dengan bekas isterinya.

“Saya dianggap memboIot semua hasil wang sumbangan, sedangkan saya menerangkan perkara itu kepada pihak bekas isteri dan keluarga mentua sebelum ini.

“Ada sumbangan belum diterima, bagaimana saya dapat serahkan selain perlu menguruskan pelbagai hal perkara yang lebih penting.

“Sumbangan itu akan diberi hanya perlu bersabar, kenapa tergesa-gesa tambahan arwh baru meninggaI dunia bulan lalu,” katanya di sini, semalam.

Katanya, di sebalik perkara ‘hasil’ dibincangkan, bukan semua orang tahu mengenai hutang-piutang arwh yang perlu diselesaikan.

“Tidak perlu saya dedahkan satu persatu, cukup saya beritahu saya perlu selesaikan urusan berkaitan arwh terlebih dahulu.

“Kenapa saya diasak seolah-olah saya mencurri duit anak yatim, sedangkan wang sumbangan itu diamanahkan kepada saya dan keluarga,” katanya

Nour Shafinar berkata, ada sumbangan yang dimasukkan terus ke akaun anak termasuk anak bekas isteri tanpa melaluinya.

“Justeru, dia tidak perlukhuatir dan tidak timbul isu membolot harta anak yatim. Saya amat tergurris dengan kenyataan dan komen luar terhadap saya tanpa tahu hal sebenar,” katanya.

Ditanya hubungannya dengan bekas isteri arwh , Jamilah Ismail, 37, dan bapa mentua, AR Badul, Nour Syafinar berkata, dia tiada sebarang masalah dengan mereka.

 

“Saya tidak keciI hati meskipun kenyataan dikeluarkan seolah-olah memburrukkan saya, mereka ada hak bersuara,” katanya.

Sumber : Harian Metro