REALITI KEHIDUPAN BREASTFEEDING MOM

  • PEMALAS!

Bangun lewat…phew..Sayang2,mak cik2,hakak2..seorang ibu yang breastfeeding anak sepenuh masa bukan sengaja nak bangun lewat tau..ok storynya begini,si ibu bangun subuh,pastu niat berkobar2 nak buat itu buat ini..tetiba unluckily baby comel terjaga..mulut nganga nangis2..mata pejam..meaning dia tak nak bangun lagi tp dia nak nenen..maka si ibu pun nak tak nak kena la baring smbil susukan baby..eh eh lamanya baby menyusu haaa..elok baby macam dah diam,dicuba tarik nenen tu..tp anak td cepat2 hisap siap cengkam gigit2 lagi haa..tanpa sedar si ibu terlena la sekali ngan si anak..ibu nak bangun anak pun bangun..makanya ibu sekali la lena..

EH,EH APA HAL LA BINI HANG NI DOK DLM BILIK JA??

Laki nak makan kena amik sendiri? Ssapa yang tak faham mmg akan kata mcm tu..igt suka ka nak biaq laki makan sorang2..hello takdak sapa tau suka??tapi baby lapar,merengek2..bulat mulut2nya..nak biar ke?ayah n baby mana yg dah reti fikir?baby confirm la taktau ape2 kan..jgn la fikir negative tau..ibu menyusu badan ni dah tlg savekan suami tu beribu2 tau..

MALAM2 SUAMI DOK TGGU NAK MANJA2, TGK2 BINI…

dah lelap sekali ngan anak2 yang disusunya..Kah kah kah..jgn laki cari lain dah..takda maknanya sengaja tau..tp fakta ada mengatakan akan terhasil satu hormon yang membuatkan baby n ibu berasa calm(tenang) bila breastfeeding dan disusui..haaaa..igt tak dilema ka?laki sedih bini laaaagi sedih oooo..

TGK JUBAH,TGK DRESS TGK BLOUSE LAWA2 LA HAIII..

Tapi tak boleh pakai..alasan sebab menyusu..mmg la skang ada yg bf friendly..eh tp korang percaya tak,kdg2 yg bf friendly tu nmpak je friendly tp tak pun..cara biasa angkat2 tu juga lagi sopan..zip2 tu kadang terdedah penuh uolls..haha..melainkan korang pakai tudung XL.. sgt2 betul part baju nih…

TIME NAK MAKAN

Nak2 makan ramai2….sedap kecur air liur tgk tau..atau pun di kedai makan..tgh nak menikmati hidangan si kecik super duper comel tu pun jaga nak makan juga dia pun..maka berundur la si ibu ke bilik atau dlm keta utk menyusui smbil dlm kepala hotak terbayang makanan yg sedap2 tu

TIME TIDO MALAM

tok sah la hampa berangan nak tdoq peluk2 laki..sah2 hampa akan beralih kat anak hampa 6/8 jam..haha..tiidoq mengiring lenguh sakit badan..hampa kena la abaikan..urat pinggang pun dah tak betui rasanya…

So, jgn la igt bf mother ni ngelat atau malas atau ape2 je la..berkorban everything..tak kira lagi nak makan supplement cantik kurus bagai..mmg TAK BOLEH LA..anak is priority..nak makan kena tgk dulu effect kpd anak..

Share story ini kepada yang still xfaham lg..hehe..
#fullybreastfeeding
#breastfeedingmom
#jgnkecamkamiibumenyusuok

Credit to Nor Azlinda Mohamad