Polis jumpa kepala dua beranak atas siling

Persoalanan akhirnya terjawab, saat kepaIa dua beranak yang menjadi mangs4 pembunvhan kejjam yang mayyatnya dikerrat lapan, Khamis lalu, ditemukan disorok di siling rumah mngsa di Taman Merdeka Jaya, Batu Berendam, Melaka.

Menurut sumber, kepaIa wanita dan kanak-kanak lelaki itu ditemui sepasukan polis di rumah mngsa di kira-kira 8 malam, Jumaat lalu.

“Kedua-dua bahagian kepaIa mngsa ditemukan di atas loteng rumah dua tingkat yang didiami mngsa bersama suaminya.

“Keluarga mngsa juga hadir ke Jabatan F0rensik Hospital Melaka, malam kelmarin (Sabtu), untuk pengesahan,” katanya ketika dihubungi Harian Metro, hari ini.

Semalam, Ketua Polis Melaka Datuk Mat Kasim Karim tidak dapat mendedahkan penemuan anggota badan terbaharu iaitu kepala mngsa yang dikhuatiri mengganggu siassatan.

Jiran mereka turut memberikan sedikit maklumat:

Ketua Polis Melaka Datuk Mat Kasim Karim turut memberitahu, usaha pencarian bahagian pergelangan tangan juga masih dilakukan setelah difahamkan bahagian itu dibuang ke dalam tong sampah.

“Bahagian tangan belum dijumpai dan ia masih dicari dalam melengkapkan bahagian badan yang lain.

“Ia difahamkan dibuang ke dalam tong dan kemudiannya diangkut oleh pihak ditugaskan untuk dibuang selain sudah lama,” katanya.

Harian Metro Khamis lalu melaporkan mayyat dua beranak m4ngsa bvnuh ditemukan dikerrat sekurang-kurangnya lapan bahagian di Kampung Ladang, Krubong, pada 4 petang.

Wanita dan anak lelakinya itu dibvnuh di rumahnya dan dicaampakkan dan kawasan semak sebelum ditemukan pemot0ng rumput yang sedang bekerja di kawasan itu.

Susulan itu, Sabtu lalu, polis berjaya menahan lelaki warga Singapura yang juga suami mngsa kerana disyyaki terbabit dalam kes pembunvhan kejjam itu.

Sumber : HarianMetro