Polis Bawa Suspek Bakar Pusat Tahfiz Ke Lokasi Kejadian

Salah seorang dari ketujuh-tujuh suspek yang insiden kebakaran Pusat Tahfiz Darul Ittifaqiyah telah dibawa oleh pihak polis ke lokasi kejadian,pagi tadi.

Pihak polis membawa telah membawa suspek yang berusia 16 tahun itu menaiki sebuah van ke lokasi kejadian pada jam 11.50 pagi, dipercayai dari lokap Balai Polis Jalan Pantai.

Suspek terus dibawa masuk ke dalam pusat tahfiz sebelum menuju ke bahagian belakang untuk menunjukkan kepada pihak polis mengenai situasi yang sebenarnya berlaku pada hari kejadian 14 September lalu.

Setelah hampir 10 minit, suspek kemudiannya dibawa menaiki tangga belakang menuju ke tingkat atas.

Tepat jam 12.54 tengah hari, suspek dibawa keluar dibawa keluar dari pusat tahfiz tersebut.


Foto – Mohd Yusni Ariffin

Walaupun pihak polis membawa suspek insiden kebakaran itu ke lokasi kejadian, mereka turut memperketatkan kawalan di kawasan persekitaran untuk mengelakkan wajah suspek dirakam pihak media dan orang awam.

Unit Forensik Polis Bukit Aman dan Kuala Lumpur membawa kamera 3 dimensi (3D) terbaru ketika menjalankan tugas di lokasi sama untuk merakam gambar dalam dan luar kawasan pusat tahfiz bagi melengkapkan sisatan mereka.

Namun begitu, orang ramai tetap membanjiri kawasan Pusat Tahfiz Darul Ittifaqiyah untuk mendapatkan perkembangan berkaitan insiden tersebut.

Sumber : Berita Harian