Pelakon terkenal Azhan Rani tidak puas hati dengan layanan sebuah kedai motor. Ini kata2 akhir beliau kepada tauke kedai motor ini

 

Siapa tidak kenal dengan pelakon terkenal Azhan Rani. Dia dilahirkan dan dibesarkan di Tanjung Karang, Selangor. Bapa beliau, Abdul Rani Sabri meninggal dunia pada 21 Ogos 2016 pada usia 71 tahun akibat penyakit sesak nafas.[9] Selain itu, Azhan juga bersahabat baik dengan pelakon dan pengarah Farid Kamil, malah beliau mengakui Farid tidak pernah menganiaya sesiapa.zhan masih membujang dan belum berkahwin, beliau bagaimanapun tidak tertekan jika ditanya tentang soal berumahtangga

Kecoh apabila sebuah video perang mulut antara Azhan Rani dengan tauke kedai motor superbike. Isu bermula apabila Azhan Rani terlewat sedikit untuk datang membaiki motor beliau, tapi beliau sebenarnya sudah booking awal dan membayar sejumlah wang deposit untuk menyiapkan motornya. Disebabkan itu, tauke kedai akhirnya ingin memulangkan balik duit beliau. Tapi kata2 akhir dari Azhan kepada tuake kedai ini memang padu

Azhan sebelum ini mula menjadi perhatian peminat drama bersiri Nur yang memegang watak sebagai Ustaz Hamadi.Dalam perkembangan terbaru, Azhan kini membintangi Filem Kalla: Hidup Atau Mati arahan Wan Hasliza.Selain pelakon itu, antara barisan pelakon lain terdiri daripada Faizal Hussein, Farali Khan, Vanida Imran, Faizal Hussein, Farali Khan, Azhan Rani, Haeryanto Hassan

[Viral] Anda nilaikan sendiri [kepercayaan pelanggan dan pekedai]
Beliau telah adakan appointment serta berikan deposit 2 minggu sudah.
tapi video ini diupload oleh gengmotor.com untuk memalukan UstazHamidi@Azhan Rani yang akhirnya memakan diri.

source : fb.com/gengmotor.co

VIDEO:

gengmotor

[Viral] Anda nilaikan sendiri [kepercayaan pelanggan dan pekedai]Beliau telah adakan appointment serta berikan deposit 2 minggu sudah.tapi video ini diupload oleh gengmotor.com untuk memalukan UstazHamidi@Azhan Rani yang akhirnya memakan diri.source : fb.com/gengmotor.co

Posted by Penang Kini Press on Monday, 5 November 2018

 

“Berikut komen dari netizan:”

“isu dia ‘trust’. bukan asal boleh je. contoh booking bilik hotel. sampai hotel, pihak hotel kata full. pastu pihak hotel kata “mereka datang dulu”. tak ke lawak. “you cant buy others time”

“tuan belakon gak ke apa ni..nmpk tuan senyum2 plak tu”

“sebab kat hujung video dia ada cakap tak kisah kalau nak viralkan. Tu belum saya viral video penuh. Kalau video penuh teruk dia. Takpe la. benda dah settle pun…”

“Hahaha… Wehh ko prasan x dalam video 4 minit ni kesalahan berpihak kepada kau dan kebenaran berpihak kepada coustemer kau,aduhhhh ape tujuan ko post video ni….tgk la betul2 sape yng slh dlm crita ni.. Pening betul nk makan orng tapi termakan diri sdiri..”

“Tokey level najis. Xdpt psg brg kat kedai lu, kedai lain byk boleh pilih. Tp customer hlg lu xkan dpt lg. Xnak viral xnak viral kepala bana lu, skrg sudah viral tnjuk lu punya bangang kasi biz lu lingkup. Cantik”

“yg bagus nye dia post sendri… bukan hero melaya tu yg post… ptut nye artis mcm ni kena jage service dia boleh buat plaris perniagaan kot… marketing pling mudah n berkesan klu guna artis x perlu nak byar ape2… service cun n ngam dah tentu dia boleh tlong buat kan marketing…”

“Boss acah2 xbersalah plk.. cust tu dh sembang baik2,lg mau putar… Sendiri post,sendiri yg kontol..”

Memang Lucu Azhan Rani Buka Kasut Sekali Kaki Yang Tercabut

Menurut pelakon drama Nur yang disiarkan di TV3 ini, dia berjaya menawan puncak Kinabalu pada 2015 dan kali kedua, 2016.

Namun begitu, ujarnya dia terlebih dahulu mendaki Bukit Broga di Semenyih, Selangor diikuti Gunung Rinjani di Lombok, Indonesia pada 2014.

“Lagipun, ekspedisi baru-baru ini adalah cubaan menawan Kinabalu mengikut jalan lereng gunung.

“Sayangnya, disebabkan angin kencang berserta hujan maka ekspedisi kumpulan saya terkandas di Laban Rata.

“Kami tidak dapat mendaki ke puncak dan sedikit kecewa. Bagaimanapun, kami akur keselamatan lebih utama.

“Jadi, ekspedisi baru untuk kumpulan 5 Generation menawan semula Kinabalu dijangka dibuat pada April tahun depan,” katanya.

Menurut Azhan, jika dia tiada masa untuk mendaki, masa rehatnya di habiskan dengan berkebun.

Selesa tak dianggap selebriti

“Sebenarnya, saya banyak habiskan masa membersih kebun peninggalan arwah bapa di Kuala Kubu Bharu.

“Kawasan kebun itu berbukit dan suasananya sangat mendamaikan jiwa. Saya selalu sendirian di situ,” katanya.

Lebih sedekad menceburi bidang lakonan, Azhan mengakui 2017 adalah tahun paling bermakna buatnya.

Ujarnya, dia gembira apabila banyak mendapat peluang melakonkan watak mencabar.

Diminta mengulas pembabitan dengan kumpulan pendaki yang tiada kaitan dengan golongan selebriti, Azhan berkata dia lebih selesa.

“Saya suka menyertai ekspedisi mendaki dengan kumpulan yang terdiri daripada pekerja bidang lain.

“Saya rasa lebih selesa dan banyak ilmu dapat dikongsi bersama.

“Secara tidak langsung, saya dapat belajar banyak perkara dengan mereka yang tidak lokek ilmu,” katanya.
Mengulas perkembangan terkini kariernya, Azhan muncul dengan drama bersiri KL Gangster Underworld yang ditayangkan secara percuma di saluran video on demand (VOD) iflixfree.

Selain itu, Azhan juga sibuk di lokasi penggambaran drama Sembil9n terbitan usaha sama produksi Malaysia dan Indonesia.

Drama 10 episod arahan Razaisyam itu membariskan pelakon Malaysia lain seperti Beto Kusyairy, Amerul Affendi, Zaidi Omar, Sara Ali dan Azman Abu Hassan.

Manakala pelakon dari Indonesia pula Roy Marten, Atiqah Hasiholan, Endith Bubi dan Haydar Salishz.

Untuk filem pula Azhan membintangi Bikin Filem arahan Mohd Latiff Zami.

VIDEO: