Mengaku Kandungan Hampir Gugvr, Rihana Terdesak Gadai Cincin Kahwin RM1 Juta Tampung Kos Perubatan

KonfIik rumah tangga bekas YDP, SuItan MuhammadV mendapat perhatian ramai apabila peguam baginda mengesahkan isterinya sah dicerraikan taIak tiga menerusi kenyataan istana Kelantan.

Terbaru, pendedahan portal Singapura, Straits Times melaporkan bekas isteri SuItan Muhammad, Rihana 0ksana terpakssa bergoIok gaddai setelah percerraiannya.

Ramai tidak tahu 

Lapor Daily Mail, Rhana yang juga ratu cantiik Russia mendakwwa dia terpaksa menggadai cincin perkahwinannya bernilai RM 1.05 juta untuk menampung bil perubatannya akibat ditinggalkan ketika hamil 4 bulan. Tambah wanita ini lagi, dia terdessak untuk mencari wang membiayai kos perubatan di Switzerland dan hampir kegugguran.

Anaknya, Tengku Ismail Leon Petra Tengku Muhammad V Faris Petra yang lahir pada 21 Mei lalu, kini berusia 4 bulan didakwwa Rhana sebagai waris diraja Kelantan menghidap beberapa kompIikasi ketika masih di dalam kandungan.

 

Tak dedah nilai sebenar

 

Rhana mendakwwa terpaksa menjual cincin rekaan jenama Jacob Arabo tiga kali kurang daripada nilai asalnya. Bagaimanapun dia tidak menyatakan jumlah sebenar gaadaian.

Saya tak akan dedahkan berapa nilai sebenar saya gadaikan cincin tu. Saya gunakan duit tu untuk bayar bil perubatan kerana berdepan risiko kehilangan zuriat yang dikandung itu.

 

Demi anak

Sebelum ini Rhana memberi kenyataan kepada Daily Mail mendakwa tidak bertemu dengan bekas suaminya itu sejak SuItan Kelantan berkenaan meninggalkan Russia sejak Disember lalu, dan hanya mengetahui mengenai percerraian mereka melalui internet.

Dia mendakwwa Tengku lsmail Leon Petra merupakan anak hasil hubungan dengan SuItan Muhammad dan menawarkan untuk menjalankan ujian DNA bagi membuktikan dakwaan berkenaan.

Saya membessarkan anak sendirian dan menjaga kewangan sendiri tanpa pertolongan orang lain.

 

Dalam pada itu, sumber istana sebelum ini mendedahkan Rhana ada menuntut rumah kediaman bernilai RM41 juta dan nafkah RM123 ribu sebulan untuk menampung kehidupan.

 

Sumber: Daily Mail, Straits Times, Free Malaysia Today