Masih Ingat Gadis Yang Ditolak Jatuh Dari Jambatan, Ini Yang Terjadi Kepada Kawan Yang Menolaknya

 

VANCOUVER, Wash – Seorang wanita yang dituduh mencederakan temannya yang berusia 16 tahun apabila dia menolak remaja dari sebuah jambatan di Washington telah didakwa setelah ditangkap di video yang menjadi viral.

Image result for Jordan Holgerson

Stesen televisyen KGW melaporkan hari Jumaat lepas bahawa dokumen yang diajukan oleh pejabat Peguam Negara Pendakwa Raya Clark mengatakan Taylor Smith boleh mengakibatkan “risiko besar kematian atau kecederaan fizikal yang serius” kepada gadis berusia 16 tahun itu.

Image result for Jordan Holgerson

Jordan Holgerson ditolak jambatan 7 Ogos di Moulton Falls di timur laut Vancouver, Washington, dan jatuh 60 kaki (18 meter). Dia mengalami kecederaan akibat tulang rusuk yang pecah dan menyebabkan paru-paru luka.

Image result for Jordan Holgerson

Video baru yang diperoleh oleh NBC News menunjukkan seorang wanita mendesak Holgerson untuk melompat. Di dalamnya seorang wanita memberitahu Holgerson untuk “pergi sahaja” dan “Saya akan menolak kamu.”

Related image

Video yang disiarkan lebih awal di YouTube dan kemudian dikeluarkan menunjukkan Holgerson berdiri di atas jambatan dengan rakan-rakan. Kemudian seorang wanita dilihat dengan kuat menolaknya jatuh kebawah.

Image result for Jordan Holgerson

Kecuaian melulu adalah salah laku besar di negara Washington dan boleh dihukum sehingga setahun penjara.

Image result for Jordan Holgerson

Ia tidak jelas sama ada Smith mempunyai seorang peguam. Beliau sebelum ini memberitahu ABC bahawa dia “meminta maaf beberapa kali” dan cuba untuk melawat Holgerson di hospital tetapi tidak berjaya.

Sumber NBC , By TvBulan