Mak Cik ini menangis teresak-esak apabila bertanya soalan ini kepada Najib

 

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Lihat Reaksi Najib Dengar Soalan Mak Cik Ni. Netizen: “mmg najib dekat dgn golongan2 bawah ni. bukan semua golongan tua tua ni pandai pandai macam korang. ada yg tak sekolah. golongan ni yg tertindas sekarang. semua bantuan dah takda.” Anda boleh scroll ke bawah tonton video terus, untuk mengetahui info yang lebih lanjut dan lengkap.

Dalam video yang dipaparkan di bawah, boleh lihat mak cik ni begitu berterima kasih kepada Najib sebab bantuan yang diberikan seperti brim walaupun sekarang dah tak ada. Memang betul golongan ini amat memerlukan bantuan seperti brim sebab mereka yang sudah tua dah tak ada kerja. Ada yang bergantung kepada brim ini untuk makan walaupun sedikit jer tapi kalau amat berjimat cermat masih boleh guna sampai dua bulan. Sebelum pilihan raya ke 14, bekas kerajaan iaitu barisan nasional yang dipimpim oleh Datuk Seri Najib Razak telah memberi bantuan seperti brim kepada golongan yang memerlukan bantuan ini.

Walau bagaimana pun, sejak Najib Razak kalah dalam pilihan raya ke 14 dan Tun M telah menjadi perdana menteri yang baru semula, brim telah dihapuskan dan sekarang sudah tiada bantuan sebegini sebab hutang negara yang amat besar dan kerajaan pakatan harapan perlu jimatkan duit untuk bayar hutang tersebut.

Apa-apa pun, jom mari kita tonton video di bawah. Lihat Reaksi Najib Dengar Soalan Mak Cik Ni.

Sila tonton video:

sumber: dharian