Lagi kes Ianggar & gaduh di jalan raya kerana potong Q

LAGI kes dipukuI akibat masalah di atas jalan raya tular di media sosial Facebook, sejak malam tadi.

Kejadian dipercayai berlaku di Lebuhraya Second Link Iskandar Puteri-Tuas, malam tadi, membabitkan seorang pemandu lelaki warga Singapura yang dipukuI dua lelaki dipercayai penumpang dan pemandu bas.

Ketua Polis Daerah Iskandar Puteri, Asisten Komisioner Dzulkhairi Mukhtar berkata, pihaknya mengesahkan ada menerima laporan dibuat mangs4 berusia lingkungan 30-an itu.

Beliau berkata, kejadian dipercayai berpunca akibat pelanggaran kenderaan menyebabkan mangs4 dimarah dan ditumbvk sebelum svspek beredar.

“Kita mengesahkan ada menerima laporan polis berkaitan kes itu pada 7.37 pagi tadi. Sias4tan masih dijalankan mengikut Seksyen 323 Kanun Kesksaan,” katanya.

Menerusi video berdurasi 19 saat itu, mangs4 dilihat berada di kenderaannya dan ditumbvk seorang svspek, manakala, seorang lagi svspek dilihat cuba menutup pintu kereta mangs4 dengan kuuat ketika kakki mangs4 masih berada di luar kenderaan.

Kejadian itu dipercayai berlaku ketika kesessakan lalu lintas di kawasan berkenaan menuju masuk ke Singapura.

Kejadian terbabit dirakamkan seorang pengguna jalan raya yang turut berada dalam kesesakan trafik itu.

Berdasarkan komen netizen, ada yang mendakwwa kejadian itu berpunca apabila mangs4 cuba memot0ng barisan ketika kesessakan sehingga berlaku perIanggaran kenderaan.

Sumber : Harianmetro