Konon jadi m4ngsa pukuI, akhirnya wanita kaIah samman FlTNAH terhadap PU Faiz

Pernah kecoh suatu ketika dahulu kisah Naib Juara program realiti, Pencettus Ummah Faiz yang didakwa telah mendatangkan kecedderaan kepada seorang wanita bernama, Nurul Intan Sakinah September 2016.

Kini akhirnya kebenaran telah terb0ngkar, ternyata segala tuduhan yang dilemparkan terhadap PU Faiz adalah satu fitnah semata-mata , selepas PU Faiz menang dalam kes s4man terhadap wanita tersebut.

Difahamkan wanita terbabit dikehendaki membayar tuntutan sam4n sebanyak RM153,000 kepada pihaknya dalam tempoh 14 hari bermula Rabu.

Ketika ditemubual media, disebabkan fitnnah yang diIemparkan wanita tersebut kepadanya, membuatkan hampir tiga tahun dia tidak dapat menjalankan kerja-kerja dakwah dan ceramah.

Tambahnya lagi, mereka yang tidak mengetahui perkara sebenar sering melontarkan kata-kata cemvhann kepadanya, malah ada beberapa masjid tidak membenarkannya mengajar di tempat mereka.

Disamping itu, Faiz berharap dengan kemenangan ini dapatlah sedikit sebanyak membersihkan semula nama baiknya dan juga program Pencetus Ummah yang sejak akhir-akhir ini banyak terpalit dengan isu-isu p4nas.

“JANGAN HANYA MENYEBARKAN BERITA BURUK DAN SYUBHAH PASAL PU , KALAU BERITA PU YANG BAIK BAIK SENYAP TAK NAK SEBAR, ITU BUDAYA YANG TIDAK SIHAT…”

 

 

Sumber : Ahmad Faiz Hafizuddin

 

 

 

Komen