Ketika TMJ Ingin Berangkat Pulang Dari Majlis, Semua Ingat Dia Bawa Supercar Tetapi Sangkaan Semua Orang Meleset Apabila Ini Yang TMJ Bawa

 

DYAM Mejar Jeneral Tunku Ismail Ibni Sultan Ibrahim atau lebih dikenali sebagai TMJ sememangnya tidak asing lagi kepada rakyat Malaysia. Dari berjiwa rakyat sehinggalah berjiwa sukan (bolasepak) sudah semestinya ramai yang mengikuti perkembangan TMJ. Baru baru ini TMJ telah buat satu lagi kejutan.

Status dibawah ini dipetik dari Facebook Rasmi TMJ sendiri iaitu HRH Crown Prince of Johor

Image may contain: 8 people, people smiling, people standing and indoor

DYAM Mejar Jeneral Tunku Ismail Ibni Sultan Ibrahim berangkat ke majlis pembukaan Pejabat Urusan Yayasan Sultan Ibrahim Johor yang terletak di Bangunan Larkin Sentral, Johor Bahru dan melancarkan Sistem Online Permohonan Rumah Impian Bangsa Johor yang telah ditambahbaik selaras dengan keperluan sistem.

Permohonan dibuka untuk mereka yang telah memohon di dalam Sistem E-Mohon Yayasan Sultan Ibrahim Johor diantara 22 Mac 2017 sehingga 28 Februari 2018 yang lalu. Hanya pemohon yang melepasi saringan pemilihan pertama boleh mengisi maklumat permohonan lanjut melalui sistem ‘online’ tersebut.

Semua permohonan akan diproses melalui Sistem Online Permohonan Rumah Impian Bangsa Johor yang akan dibuka secara rasmi pada hari ini. Pemohon-pemohon boleh melengkapkan maklumat pendaftaran mereka dengan mengakses laman web rasmi YSIJ yang baharu (www.sijf.my) selepas perasmian disempurnakan.

Baginda turut melakukan lawatan mengejut serta meninjau kelancaran sistem pengangkutan awam bagi melihat sendiri apa yang perlu ditambahbaik untuk kemudahan rakyat Johor.

https://m.facebook.com/hrhcrownprinceofjohor/posts/2116726268644792

Kereta Apa Yang TMJ Bawa?

Sememangnya jika disebut tentang kereta atau motorsikal yang dimiliki oleh TMJ pasti ramai yang akan fikir kereta yang harga mahal seperti Supercar. Tetapi ketika beliau meninggalkan majlis dan ketika itu ramai rakyat sedang melihat kenderaan apa yang beliau akan bawa alangkah terkejutnya bila dia datang dengan Perodua Kancil sahaja, standard tanpa modifikasi pulak itu dan memang jika dilihat seperti baru keluar kedai.

Image may contain: 1 person, smiling, car

Yang paling penting dia tidak perlukan pemandu dan dia pandu sendiri kereta kancil tersebut.

Sila Lihat Video Di Bawah

Cer tengok TMJ bawak kereta apa…

Sempoi lah TMJ! Mula-mula kami ingat Tunku bawak supercar, sekali ada yang lebih 'legend'. Nak tahu kereta apa, kena tonton sampai habis la.Video kredit Muhammad Jefreel.Sambil tengok tu like dan follow page kami. Jangan lupa singgah ke laman web kami di http://www.funtasticko.net/#TMJ#KeretaLegend#funtasticko.net

Posted by funtasticko.net on Tuesday, 30 October 2018

artkal by: KL viral