Banyak dugaan yang berlaku, Rakan baik dedah sikap sebenar mngsa

“Dugaan dia berrat…” – Kes kerrat 8, Rakan baik dedah sikap sebenar mngsa

Masih terkesan dengan tragedi kejjam yang menimpa seorang wanita berusia 27 tahun dan anak lelakinya, apabila  dibunvh secara kejjam dan sadiis oleh suaminya sendiri.

Namun, pelbagai spekuIasi mula timbul apabila ada pihak yang mendakwwa pembvnuhan tersebut disebabkan oleh sikap mngsa sendiri, terhadap suaminya berkaitan isu keluarga.

Menafikan dakwwaan tersebut, rakan mngsa menerusi status di Facebook dengan nama akaun Saleha Alyea tampil menyeIar kenyataan sesetengah pihak membuat dakwwaan sedemikian.

Menggelar diri sebagai rakan karib mngsa, dia mengenali sahabatnya itu sebagai seorang insan yang paling baik dan mendedahkan bahawa mngsa sememangnya telah menempuhi pelbagai dugaan dalam hidup.

Nyata masih lagi terkejut dengan nasib yang menimpa sahabat baiknya, dia berasa sangat terkilan dengan sikap warganet yang suka membuat pelbagai andaian.

Tiada apa yang dipohon, cuma meminta agar orang ramai dengan setulus hati mahu mendoakan rakan baiknya yang pergi meninggalkan dunia dalam keadaan yang sangat menyedihkan.

Terkilan dengan apa yang berlaku, wanita itu sempat terkenang akan janji yang dibuat oleh suami mngsa yang mahu menjaga mngsa . Justeru, hanya hvkuman yang diharapkan setimpal dengan kesalahan yang telah dilakukan.

Diharapkan orang ramai berhentilah menimbulkan pelbagai spekuIasi, hormatilah keluarga si maati yang masih lagi terkejut dan bersedih dengan apa yang terjadi terhadap mngsa.

Sumber : Saleha Alyea