INILAH ADIK BERADIK 8 SELEBRITI POPULAR MALAYSIA YG OHSEM.

Pasti ramai yang tidak pernah perasan di kalangan selebriti tanah air kita terutama pelakon kebanyakkan di kalangan mereka adalah adik beradik.
Jom kita lihat adik beradik selebriti popular tanah air kita.

1. Pierre Andre & Mikail Andre

Adik-beradik ini merupakan anak kepada pelakon veteran Khadijah Tan yang terkenal dengan rancangan sitkom Pi Pi Mai Tang Tu. Pierre Andre yang mula-mula sekali menceburi bidang lakonan menerusi filem Potret Mistik pada tahun 2005.
Bermula sebagai seorang pelakon, Pierre Andre kini bergelar seorang pengarah. Jejak langkahnya diikuti oleh adiknya Mikail Andre yang kini berusia 23 tahun. Boleh dikatakan mereka ini mempunyai darah seni.

2. Shamsul Yusof & Syafiq Yusof


Kedua-duanya memulakan kerjaya sebagai pelakon demi untuk mempelajari selok-belok dunia perfileman.
Anak kepada pengarah terkenal Datuk Yusof Haslam ini, mengikut jejak langkah bapanya untuk menjadi seorang pelakon dan juga pengarah filem.
Lebih membanggakan, kedua-dua pengarah muda ini sudah pun menggondol anugerah menerusi hasil karya mereka. Bak kata pepatah, bapa borek anak rintik.

3. Elfira Loy, Ezlisa Loy & Ahmad Ezzrin Loy

Adik-beradik Loy ini memang sehati sejiwa sejak dari awal mereka menceburkan diri dalam bidang lakonan. Apa yang pasti ketiga-tiga mereka memang berbakat besar seawal dari kecil.
Walaupun Elfira selaku kakak, dilihat lebih menyerlah, namun mereka tidak pernah mencemburui antara satu sama lain. Lebih menarik lagi, Ezlisa dan Ezzrin juga pernah berlakon sama menerusi rancangan Oh! My English.

4. Eira Syazira & Syafnida

Nama pelakon Eira Syazira mula dikenali menerusi lakonannya yang membawakan gadis nerdmenerusi slot drama TV3 satu ketika dahulu.
Boleh dikatakan Eira diantara pelakon drama yang menjadi pilihan untuk menghiasi drama-drama di televisyen.
.Kini adiknya, Syafnida turut mengikut jejak langkah kakanya itu. Kini wajahnya mula kelihatan menerusi drama TV3 Cinta Ilahi. Selain itu juga, Syanida juga dikatakan berlakon bersama abang iparnya Azad sebagai suami isteri.
Boleh dikatakan wajah adik-beradik ni hampir sama dan ramai yang menganggap mereka adalah adik-beradik kembar.

5. Farid Kamil & Fadzil Zahari

Siapa yang tidak mengenali hero pujaan ramai Farid Kamil. Namun, nama adiknya iaitu Fadzil Zahari mula menjadi sebutan sejak sah menjadi suami kepada pelakon terkenal Yana Samsuddin. Namun mungkin ramai yang tidak tahu, Fadzil juga merupakan seorang pelakon.
Pada awalnya, dia merupakan pembantu peribadi abangnya sendiri. Dia kemudiannya berjinak-jinak sebagai penulis skrip.
Antara skrip filem yang dihasilkannya ialah filem Kongsi dan Bini-biniku Gangster. Memang adik-beradik yang berbakat besar. Jika dilihat pada rupa Fadzil juga saling tidak tumpah seperti abangnya.

6. Sharifah Shahira & Sharifah Sakinah

Pelakon, pengacara dan penyampai radio, Sharifah Shahira, tidak perlu diperkenalkan lagi dalam industri hiburan tanah air. Jika diikutkan, seorang lagi adik beradik Sharifah iaitu Sharifah Haslinda juga merupakan seorang pelakon ketika zaman 90an.
Kini, seorang lagi adiknya, Sharifah Sakinah, pula yang mengikut jejak langkah kakak-kakaknya sebagai seorang pelakon. Namun berbeza dengan kakak-kakaknya, nama Sakinah menjadi viral dengan aksi gila-gilanya di laman sosial miliknya.

7. Erma Fatima, Umie Aida & Betty Rahmad

Namun, mungkin ramai yang tidak tahu, Betty sudah menceburkan diri dalam dunia lakonan seawal usia 9 tahun.
Boleh dikatakan Betty juga berbakat seperti Umie Aida. Dimana dia juga boleh menyanyi. Tidak dapat dinafikan ketiga-tiga mereka mempunyai bakat yang besar

8. Che Ta dan Ayu Raudah

Siapa tidak kenal dengan dengan 2 artis cantik ini? Walaupon raut wajah kedua-dua artis ini sangat ketara,mereka adalah adik beradik yang berasal dari utara. Orang utara memang cantik-cantik belaka.

Ayu mempunyai 3 orang anak hasil perkahwinan dengan Mohd Zaquan Adha Abd. Radzak. Manakala Che Ta 3 juga mempunyai 3 orang anak. Ramai mungkin sudah mengetahui yamg Che Ta pernah berkahwin dengan seorang pilot sebelum ini. Tingi taste Che Ta ye. Berkenaan Che Ta yang dikabarkan mengandung lagi baru-baru ini,adalah tidak benar.

Sumber: malayreport