10 Sebab Pendaratan Di Bulan Adalah Satu Pembohongan

Benarkah NASA mendarat di bulan?Teori konspirasi atau fakta No.1 yang popular menyatakan bahawa pengarah filem terkenal Stanley Kubrick telah dipanggil oleh kerajaan AS dlm pembikinan penipuan angkasawan akan mendarat di bulan pertama.
Terdapat dua cabang utama dlm teori ini yg agak tidak masuk akal.
Fakta ke-2,satu kumpulan pakar-pakar konspirasi menyatakan bahawa Kubrick telah dipanggil selepas dia mengeluarkan sebuah filem bertajuk 2001: A Space Odyssey(dikeluarkan pada tahun 1968), satu tahun sebelum pendaratan bulan pertama itu), selepas NASA menghargai kualiti filem yang menakjubkan dlm adegan angkasa dlm filem itu pada masa itu.

10 fakta telah diketengahkan mengenai pendaratan di bulan diajukan kepada NASA dan NASA menjawab tuduhan-tudahan itu.
Antaranya ialah:
1-Duplicate Latar Belakang 

Kedua-dua gambar dari misi Apollo 12-15 yang ditunjukkan di atas jelas mempunyai latar belakang yang sama, walaupun secara rasmi disenaraikan oleh NASA sebagai telah diambil jarak berbatu tempat yg berasingan. Satu gambar walaupun menunjukkan modul bulan tetapi ianya tidak nyata,berbeza dgn gambar-gambar di negara lain spt Rusia. Permukaaan kawah di bulan spt ianya tiada.Masih lagi dalam keraguan.
Jika anda seorang ahli teori konspirasi tegar, ia mungkin kelihatan bahawa NASA hanya menggunakan latar belakang yang sama ketika penggambaran adegan video yg berbeza dlm pendaratan bulan mereka.

NASA telah menjawab tuduhan itu, bahawa saiz bulan itu adalah lebih kecil daripada bumi, ufuk boleh muncul dengan ketara yg lebih dekat kepada mata manusia. Walaupun begitu, untuk mengatakan bahawa dua bukit dilihat dalam gambar itu adalah batu dan dipertikaikan tuduhan itu oleh NASA.

2- Rerambut Bersilang Dan Bersilang Pada Setiap Foto